Federația Română de Gimnastică Ritmică

Romanian Rhythmic Gymnastics Federation

Am scris istorie la Campionatele Europene de la Budapesta

Am scris istorie la Campionatele Europene de la Budapesta, acolo unde România nu a avut rival la junioare!
Am ocupat locul 1 pe echipe, dar și în clasamentul pe medalii, într-o dispută cu 36 de țări și 100 de junioare, fetele noastre demonstrând că școala românească de gimnastică ritmică are trecut, prezent, dar mai ales viitor! 
Mai mult decât atât, am dat REGINA întrecerii de junioare: Amalia Lică!
La doar 15 ani, împliniți pe 11 mai, sportiva antrenată de Adriana Mitroi a cucerit nu mai puțin de 4 din cele 5 medalii de aur puse la bătaie! A devenit campioana Europei la cerc, măciuci și panglică, dar și în proba pe echipe, alături de minunata Lisa Garac. Aceasta a ocupat, la rândul ei, locul 5 în finala europeană de la minge.
Nu există cuvinte să le mulțumim lor și antrenorilor lor, pentru bucuria pe care ne-au adus-o, așa cum nu există cuvinte să vă mulțumim vouă, celor care ați fost în permanență lângă noi, care ați crezut în noi și în aceste fete minunate! Cele mai bune gimnaste din Europa!
Un vis devenit realitate pentru toată lumea, un vis care trebuie să continue, pentru că Jocurile Olimpice din 2028 parcă bat la ușă! Iar acolo, România poate scrie din nou istorie.
„Încă mai cred că este un vis, mă ciupesc efectiv să văd dacă mai sunt în realitate. S-a întâmplat ceva incredibil aici, la acest Campionat European de la Budapesta, nu numai pentru ritmica românească, dar și pentru Amalia, care ne-a demonstrat încă o dată valoarea ei ca gimnastă și puterea imensă interioară de care a dat dovadă. Este de prisos să mai spun că este istorie pentru România! Niciodată, la niciun campionat mare, România nu a obținut nici patru medalii, nici această culoare frumoasă, aur, de patru ori! Bucuria este imensă, de altfel se citește pe fețele noastre. Această imensă reușită vine cu o responsabilitate și mai mare pentru viitor și pentru cum vor decurge investițiile în pregătire pentru Jocurile Olimpice din 2028. Dumnezeu creează culoar numai celor care muncesc, care se ajută singuri, în primul rând și care se abandonează în mâinile LUI. E intens, știu, pentru că este religios și nu toată lumea crede. Dar asta este ceea ce s-a întâmplat cu Amalia după Cupa Europei, unde nu a reușit niciun aur!”, a declarat, după încheierea concursului junioarelor, Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.