Federația Română de Gimnastică Ritmică

Romanian Rhythmic Gymnastics Federation

Ședința Comitetului Executiv al FRGR , Vineri, 04.09.2020

La data de 4 septembrie 2020 a avut loc la clubul ”Floreasca” ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Gimnastică Ritmică, care a luat următoarele hotărâri/aprobări:

 • Definitivări privind calendarul intern al federației pentru partea a doua a anului 2020. Situația competițiilor ”indoor”, potrivit ultimelor acte normative emise de Guvernul României. S-a menținut propunerea inițială a Comitetului Executiv, respectiv:
  • Campionatul Național de Copii – individual: Ghimbav, 3-4 octombrie 2020;
  • Campionatul Național de Junioare Mici – individual și echipe, împreună cu Campionatul Național de Junioare și Senioare – individual și echipe, Ploiești, 22-25 octombrie 2020;
  • Cupa României, împreună cu Festivalul Național de Gimnastică Ritmică, București, 7-8 noiembrie 2020.
  • Alte precizări importante – se vor respecta prevederile Ordinului comun al ministrului Tineretului și Sportului și al ministrului Sănătății nr. 780/1432/2020, privind activitățile de pregătire fizică organizate în spații închise. Participarea la competiții se va face pentru sportivii minori în baza acordului scris din partea părintelui sau a tutorelui legal. Competițiile se vor desfășura fără spectatori, federația urmând a elabora programele competițiilor în funcție de înscrieri. Vor exista numai probe individuale, fără probe de ansamblu, duo sau trio.
 • Informare privind situația Campionatelor Europene de Gimnastică Ritmică, Kiev, 26-29.11.2020 și înscrierile federației noastre pentru acest eveniment. La data de 29 septembrie 2020 va avea loc o ședință a Biroului Prezidențial al European Gymnastics cu organizatorii locali de la Kiev, privind situația din Ucraina (Europa) și stadiul organizării Campionatelor Europene, prevăzute a se desfășura în perioada 26-29 noiembrie 2020. Înscrierile definitive ale acestui eveniment sunt numeroase, un număr de 39 de țări dorind a participa la această competiție. Reamintim că, în conformitate cu hotărârea Comitetului Executiv al European Gymnastics, aceste campionate europene constituie criteriul de calificare pentru Jocurile Olimpice 2021. Federația noastră a înscris la aceste campionate (înscrieri definitive) 2 gimnaste junioare și o antrenoare, 2 gimnaste senioare și 2 antrenoare, o arbitră, un șef de echipă și un șef delegație. Înscrierile nominale sunt prevăzute pentru data de 26 octombrie 2020.
 • Chestiuni financiare legate de bugetul federației pentru ultima parte a anului 2020. Federația noastră va beneficia de o rectificare pozitivă a bugetului anual și, în conformitate cu actul adițional încheiat cu Ministerul Tineretului și Sportului, această suplimentare se va folosi pentru cantonamente pregătire/refacere/recuperare loturi naționale, medicație, echipamente, asigurări medicale.
 • Reluarea pregătirii în cadrul CNOPJ Arad, conform informărilor făcute de către Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Se vor face modificări în cadrul colectivului de sportive, în funcție de propunerile făcute de colectivul de antrenori. Se vor face demersurile necesare către Ministerul Educației Naționale pentru situația școlară a sportivelor;

 

 • Comitetul Executiv a propus-o pe d-șoara Adriana TEOCAN pentru a lua parte la cursul de administrare sportivă organizat de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în colaborare cu Solidaritatea Olimpică.